SKP:n ja Helsinki-listojen vaaliteesit 2017

Asukasdemokratiaa! Haluamme avata vaikuttamisen väyliä helsinkiläisille. Osallistuva demokratia on vaihtoehto vallan keskittämiselle pieneen piiriin pormestarimallilla. Helsingin satojen miljoonien eurojen ylijäämistä pitää ohjata lisää rahaa helsinkiläisten hyvinvointiin. Tule mukaan tekemään asukkaiden Helsinkiä!

Lähipalvelujen puolesta Päiväkodit, peruskoulut, sosiaali- ja terveysasemat, kirjastot, liikuntapaikat ja muut lähipalvelut kuuluvat kaikille. Ne pitää järjestää yleensä kävelyetäisyydellä.

Hallituksen sote-esitys on hylättävä! Julkiset sote-palvelut ovat perusoikeus. Niitä ei saa yhtiöittää eikä alistaa firmojen voitontavoittelulle. Peruspalvelut pitää järjestää ja päättää lähellä, kunnissa, ja pääosin kuntien itse tuottamana. Maakuntahallinnon vastuulle kuuluvat erikoistason palvelut. Ei terveyskeskusmaksuja.

Maksuton päivähoito ja koulutus Jokaisella lapsella on oikeus päivähoitoon, myös koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan. Koulutuksen tulee olla maksutonta varhaiskasvatuksesta yliopistoihin. Lisää opettajia ja tukea oppimiseen.

Vanhuspalvelut kuntoon! Jokaiselle kuuluu oikeus hyvään vanhuuteen. Ketään ei saa jättää yksin. Tarvitaan lisää palveluja kotiin ja myös lisää kodinomaisia laitospaikkoja.

Työttömille töitä ja kunnon palkka Kaupungin on työllistettävä sen sijaan, että se nyt maksaa ns. sakkomaksuja Kelalle kun ihmisiä pidetään pitkään työttömänä. Työaikaa voi lyhentää ansioita alentamatta. Pormestarien ökypalkkojen sijasta on nostettava työntekijöiden palkkoja. Pienyrittäjien asemaa on helpotettava.

Asumisen hinta alas! Vuokrille ja vuokrankorotuksille on pantava katto. Tarvitaan lisää kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Tonttivuokrien jättikorotukset on kohtuullistettava. Kaupungille tulee perustaa oma rakennusliike.

Yleiskaava uusiksi! Asukkaiden mielipiteet sivuuttanut yleiskaava on avattava uuteen käsittelyyn. Keskuspuiston ja Vartiosaaren kaltaiset tärkeät viher- ja virkistysalueet on suojeltava.

Kulttuuri kuuluu kaikille Keskustakirjaston valmistuessa on lisättävä määrärahoja myös lähikirjastojen turvaamiseksi. Lisää kulttuuripalveluja lähiöihin ja tukea helsinkiläisille taiteilijoille.

Kohti maksutonta joukkoliikennettä Ensimmäisenä askeleena lasten, eläkeläisten ja työttömien maksuton joukkoliikenne.

Kivihiilivapaa Helsinki Helsingissä on siirryttävä asteittain uusiutuvaan energiaan ja säästettävä energiaa.

Solidaarinen Helsinki Me haluamme, että Helsingissä pidetään huolta jokaisen ja kaikkien hyvinvoinnista. On tehtävä loppu niin leipäjonoille, asunnottomuudelle kuin maahanmuuttajien syrjinnälle ja rasismille.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »