Sörnäistenniemen tontinluovutuskilpailusta

Edellisessä valtuustossa kävimme keskustelua Kalasataman keskuksen tontinluovutuskilpailusta, jossa ainoan tarjouksen tehnyt firma vaati ja sai rakennusoikeutta yli puolet enemmän kuin alueelle oli kaavoitettu. Nyt käsiteltävässä esityksessä Sörnäistenniemen arvotontti aiotaan myydä tontinluovutuskilpailulla. Ja taas tässä annetaan mahdollisuus ylittää asemakaavan mukainen rakennusoikeus.

Voi kysyä, mitä virkaa asemakaavoitukselle tässä enää jää ja onko uudenlaisesta tontinluovutuskilpailusta tulossa keino, jolla grynderit voivat jatkuvasti kiertää normaalia asemakaavoitusta ja siihen liittyvää asukkaiden kuulemista?

Jo nykyistä kaavaa käsiteltäessä oli kritiikkiä siitä, että rannalle, osin meren päälle ja aivan Mustikkamaan viereen tulee suhteellisen korkeaa rakentamista. Nyt tällä esityksellä annetaan valtuudet vielä korkeampaankin rakentamiseen.

Kaupunginhallitus esittää tontin myyntihinnaksi 11,7 miljoonaa euroa. Perustelujen mukaan hintaa madaltavina tekijöinä on otettu huomioon alueen keskeneräisyys, rakennustyöt sekä riittävän kilpailun ja korkealaatuisten ehdotusten turvaaminen. Samaisten perustelujen mukaan kortteli on kuitenkin Sörnäistenniemen parhaalla paikalla, rannalla, josta avautuvat merelliset näkymät Mustikkamaalle ja kantakaupunkiin.

Tästä nousee toinen kysymys: Miksi kaupunki myy alennettuun hintaan uuden alueen parhaan tontin? Eikö hintaan pitäisi pikemminkin vaikuttaa korottavasti se, että kyse on poikkeuksellisen hyvästä paikasta, ja kilpailun voittajalle luvataan alueelle jopa voimassaolevassa asemakaavassa päätettyä enemmän rakennusoikeutta?

SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmä vastustaa tällaista helsinkiläisten omaisuuden, kaupunkikuvan ja asuinympäristön alennusmyyntiä. Esitän, että valtuusto hylkää esityksen.

(Muut valtuutetut hyväksyivät kaupunginhallituksen esityksen sellaisenaan.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »