Stadionin perusparannuksen lisärahoitus

Stadionin perusparannuksen kustannusten nousulle on esitetty sinänsä järkeenkäypiä syitä. Mutta ei tässä päätösehdotuksessa, jossa hinnan nousua ei perustella tai selitetä mitenkään.

Salassa pidettäväksi merkityistä liitteistä ilmenevien tietojen perusteella lisärahoitustarvetta selittää osittain alakanttiin tehty arvio Stadionin katsomon nykyisen katoksen kantavien pilareiden vahvistamisen tarpeesta. Hienon näköinenhän Stadionista ja sen katoksista on näin tulossa. Olisi kuitenkin hyvä kuulla apulaiskaupunginjohtajalta, käytiinkö kansainvälisten jalkapallo-ottelujen järjestäjätahojen tai ministeriön kanssa neuvotteluja siitä, miten ehdottomia esitykset pylväiden vähentämisestä olivat?

Toinen hintaa nostava tekijä on tarjoushintaindeksin kohoaminen. Tämä viittaa rakennusmarkkinoiden ylikuumenemiseen. Varmaan on paikoin pulaa joistain resursseista, kuten liiteaineistossa todetaan. Mutta todennäköisesti urakoitsijat käyttävät tilannetta myös hyväkseen ja vedättävät hintoja ylöspäin.

Lopuksi kysymys esitetyn lisärahoituksen suhteesta kaupungininvestointiohjelmaan ja investointikattoon: Päätösesityksen mukaan rahoitus on tarkoitus kattaa urheilu- ja ulkoilulaitosrahaston varoista myönnettävällä lainalla. Vaikuttaako tämä mahdollisuuksiin rahoittaa muita liikuntapaikkoja tai ulkoilualueiden hankkeita? Lasketaanko tämä lisärahoitus investointikattoon kuuluvaksi vai sen ulkopuolelle?

 

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »