Suurmoskeija ja kaupungin rooli

Kommunistisen puolueen ja Helsinki-listojen ryhmässä lähdemme siitä, että kaupungin tulee suhtautua kaikkiin asukkaisiin yhdenvertaisesti. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kaupunki ei syrji eikä suosi mitään uskontokuntaa, eikä myöskään uskonnottomia.

Mielestämme ei ole kaupunginvaltuuston asia ratkaista, tarvitseeko jokin uskonnollinen yhteisö kirkon tai moskeijan. Kaupungille ei kuulu myöskään tällaisen toiminnan rahoittaminen. Samaan tapaan kuin valtio ja kirkko on syytä erottaa toisistaan, on myös kaupunki ja uskonnolliset yhteisöt syytä pitää erillään. Tässä suhteessa tasavertaisuus tarkoittaa kyllä muutosta myös suhteessa nykyisiin ns. valtiokirkkoihin.

Kun Helsingissä asuu entistä enemmän muslimeita, on luonnollista, että on noussut esille myös varsinaisen moskeijarakennuksen tarve. Se on osa monimuotoista Helsinkiä ja yhdenvertainen oikeus muslimeille, siinä missä muillekin.

Tällaisen hankkeen, kuten muidenkin kaavoitus- ja rakennushankkeiden kohdalla on tietysti syytä edellyttää selvyyttä ja avoimuutta hankkeen rahoituksesta. Tässäkin pitää olla samat säännöt kaikille. Viranomaisten asia on varmistaa, ettei rahoitukseen liity kyseenalaisia kytköksiä. Ja jos kaupunki osoittaa tontin moskeijalle tai muulle kirkolle, siitä pitää periä vuokraa normaaliin tapaan.

Samalla kaupungin on syytä välttää yhden moskeijan asettamista etusijalle suhteessa muihin muslimiryhmiin. Ei pidä myöskään unohtaa sitä, että täällä asuu paljon maahanmuuttajia, ja tietysti muitakin helsinkiläisiä, joiden kulttuuriin ei kuulu uskonnollinen sitoutuminen. Moni pakolaisista on joutunut kärsimään ääri-islamilaisten ryhmien vainoa ja väkivaltaa.  Monessa tapauksessa näiden konfliktien taustalla vaikuttavat myös öljy-yhtiöiden ja suurvaltojen intressit, joita on verhottu ”kulttuurien konfliktiksi” ja pyritty oikeuttamaan myös kulttuurisella rasismilla.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »