Taivallahden kylpylähotellin tonttia ei pidä ale-kaupata

Taivallahden kylpylähotellihanke herätti paljon vastustusta kaavoitusvaiheessa. Nyt tämä ehdotus tontin vuokraamisesta sisältää myös valtuutuksen tontin myymiseen. Huomiota herättää, että kaupungin parhaimmista rantatonteista yhä useampi siirtyy yksityisten sijoittajien omistukseen. Pidän tätä linjaa lyhytnäköisenä ja virheellisenä. Pitkäaikaiset vuokrasopimukset tuottaisivat kaupungille paremmin.

Toinen huomiota herättävä asia on tontin hinnoittelu. Esityksen mukaan kerrosneliön hinta hienosta rantatontista Töölössä olisi sama kuin esimerkiksi – tässä kokouksessa myöhemmin käsiteltävän – Latokartanon tontin vuokran perusteena käytetään. Kiinteistövirasto jatkaa näin aiempaa linjaa, jolla yrityksille on luovutettu arvokiinteistöjä alehintaan ja lahjoittaa kaavoituksen tuoman hyödyn yksityisille sijoittajille.

Toivottavasti tässä tapauksessa hotelliyrittäjän valinta osataan ja halutaan tehdä paremmin kuin yhä tyhjillään seisovan Lampan talon kohdalla. Valtuutettu Koskisen täällä esittämä toisenlainen kilpailuttaminen voisi antaa tähän paremmat mahdollisuudet.

Esitän, että valtuusto palauttaa esityksen uudelleen valmisteltavaksi niin, että tontin vuokraamiseen ei liity osto-optiota.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »