Talousarvioaloite joukkoliikenteestä ja kevyestä liikenteestä

Helsingin kaupungin tariffituki on olennaisen tärkeää Helsingin seudun liikenne –kuntayhtymän rahoitukselle. On kohtuullista, että Helsingin kaupungin päättäjät tietävät puolestaan tariffituesta päättäessään, miten HSL aikoo tukea käyttää – muun muassa helsinkiläisten lippujen hinnat seuraavalle vuodelle ja suunnitelmat kaupungin sisäisen joukkoliikenteen osalta.


Joukkoliikenteen edistäminen edellyttää määrätietoista panostamista lippujen hintojen alentamiseen ja palvelujen laatuun. Helsingin tulee pitää huolta siitä, että HSL:n lippujen hinnat eivät kohtele eri osissa Helsinkiä asuvia eriarvoisesti ja että kaupungin sisäisen joukkoliikenteen vuoroja lisätään.

Joukkoliikenteen kehittäminen vaatii lähivuosina huomattavia investointeja. Länsimetron ja Jokeri 2 –linjan rakentamisen ohella on tarpeen vauhdittaa Raide-Jokerin toteuttamista. On syytä selvittää pikaraitiotieyhteyden rakentaminen Herttoniemen metroasemalta Laajasaloon ja Kruunuvuorenrantaan vaihtoehtona Kruunuvuoren selän siltahankkeelle. Resursseja tarvitaan myös raitiolinjaverkon laajentamiseen. Liikenneväylien kehittämisessä ja uusien alueiden rakentamisessa tulee huolehtia kevyen liikenteen väylistä niin, että kävelijät ja pyöräilijät eivät joudu keskenään kilpaileviin tilanteisiin.

Edellä esitetyn perusteella esitämme, että talousarvion 2011 raamiin ja taloussuunnitelman 2011-2013 pohjaan lisätään 15 miljoonaa euroa joukkoliikenteen tariffitukeen lippujen hintojen alentamiseksi. Esitämme, että talousarvioon liittyvään investointiohjelmaan 2011-2015 varataan määrärahat Raide-Jokerin rakentamisen aloittamiseen, raitiolinjan 9 jatkamiseen ja pikaraitioyhteyden suunnitteluun Herttoniemen metroasemalta Kruunuvuorenrantaan.

Lisäksi esitämme, että investointiohjelmaan varataan tarvittavat määrärahat kävelykeskustan toteuttamiseen ja kevyen liikenteen väylien lisäämiseen.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö uudessa yleiskaavassa kaavaillun Keskuspuistoon rakentamisen?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 6:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.06.04.2017 0:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 20:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 18:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 18:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2019 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »