Talousarvioaloite kaupunginkirjaston ja kulttuurikeskuksen resurssien lisäämiseksi

Helsingin kaupunginkirjastolla on tärkeä rooli valtakunnallisena kirjastokonseptin, uuden kansalaisuuden ja kansalaisdemokratian kehittäjänä. Keskustakirjaston suunnitelmissa on esitetty, että lähikirjastojen henkilökunta kiertäisi töissä myös keskustakirjastossa. Tämä edellyttää riittävää henkilökuntaa, jotta kierto ei heikennä lähikirjastojen palveluja. Myös Maunulan uuden kirjasto- ja monitoimitalon valmistuminen 2016 edellyttää lisäresursseja.

Kirjastoista ollaan luomassa asukkaiden olohuoneita. Tilojen yhteiskäytön kautta voidaan avata lisää mahdollisuuksia kansalaisyhteiskunnan osallistumisen ja kulttuuritoiminnan kehittämiselle. Kirjastot ovat sivistyskeskuksia, joissa voi tutustua niin digitaalisiin aineistoihin, uusiin informaatioteknologioihin kuin perinteisiin painettuihin aineistoihin. Kirjastot ovat myös oppimiskeskuksia, joissa saa erilaisiin palveluihin neuvoja ja opetusta. Kirjasto tarjoaa tietoa ja kulttuuria kaikille tasa-arvoisesti. Kirjastolla on monia haasteita, jotka joiden toteuttaminen edellyttää koulutetun ja osaavan henkilökunnan lisäämistä.

Kulttuuri on monimuotoista luovaa ja kestävää kehitystä. Se edistää yhteisöllisyyttä ja terveyttä. Asukaslähtöisen toiminnan, paikallisen ja alueellisen osaamisen sekä kaupunginosataiteilijoiden tukeminen vahvistaa suuntaa, jossa kulttuurialan toimijat, laitokset, koulut ja järjestöt sitoutuvat edistämään kaupunkikulttuuria niin, että kulttuurin saavutettavuus lisääntyy, kaupungin eri virastot ja laitokset tekevät yhteistyötä ja asukkaiden osallisuus kulttuuritoimintaan kasvaa. Näiden tavoitteiden toteutumisessa tarvitaan ammattitaitoista, kuntalaisten aloitteita kuuntelevaa ja yhteistyökykyistä kaupunkikulttuuripalvelujen henkilökuntaa ja resursseja vastata haasteisiin.

Me allekirjoittaneet esitämme, että vuoden 2015 talousarvion raamiin ja taloussuunnitelman 2015–2017 pohjaan lisätään 1 miljoona euroa käytettäväksi kaupunginkirjaston henkilöstön lisäämiseen ja 1 miljoona euroa kulttuurikeskuksen resurssien vahvistamiseen, erityisesti osallistuvan kaupunkikulttuuritoiminnan kehittämiseksi. Samalla esitämme, että luovutaan tavoitteista vähentää muita tiloja keskustakirjaston ja Maunulan monitoimitalon valmistuessa.

Yrjö Hakanen
+ 8 valtuutettua eri ryhmistä

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »