Talousarvioaloite lähipalveluista

Euroopan unioni on määritellyt kestävälle kaupunkikehitykselle suunnittelusuositukset, indikaattorit (http://ec.europa.eu/environment/urban/common_indicators.htm). Palvelujen osalta indikaattorit lähtevät siitä, että lähipalvelut ovat tavoitettavissa kävelyetäisyydellä. Näihin lähipalveluihin kuuluvat muun muassa peruskoulut, päiväkodit, nuorisotalot, kirjastot, terveysasemat ja tietyt vanhustenpalvelut.

EU:n indikaattoreiden toteuttaminen edistää tasa-arvoista kehitystä palvelujen saatavuudessa ja alueellisesti. Se on myös omiaan vähentämään liikennettä ja tukee siten ekologista kestävyyttä.

Peli Seis! –kansalaisliikkeen tekemän selvityksen perusteella indikaattoreiden toteuttaminen edellyttää Helsingissä palveluverkon tiivistämistä monilla alueilla lähipalvelujen turvaamiseksi. Viikin nuorisotalon puute on eräs esimerkki tästä. Kestävän kaupunkikehityksen suosituksia ei vastaa sekään, että terveysasemia vähennetään tai jos keskustakirjan toteuttaminen uhkaa heikentää lähikirjastoja.

Esitämme, että talousarvion 2013 ja taloussuunnitelman 2013-2015 erääksi lähtökohdaksi ja tavoitteeksi otetaan EU:n kestävän kaupunkikehityksen indikaattoreiden toteuttaminen. Samalla ehdotamme, että talousarvion raamiin, taloussuunnitelman pohjaan ja investointiohjelmaan osoitetaan tässä tarkoituksessa lisämäärärahat.

Helsinki 14.3.2012
Yrjö Hakanen ja valtuutettuja muista ryhmistä

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »