Talousarvioaloite nuorisotiloista ja nuorisotyöstä

Helsingissä on melko laaja nuorisotilojen verkosto. Kaupungin keskustasta puuttuu kuitenkin nuorille avointa ja vapaata tilaa. Joitain mahdollisuuksia lisätiloihin voisi tarjota nuorisoasiainkeskuksen yhteistyö uuden keskustakirjaston kanssa. Lisäksi uusien alueiden rakentaminen nostaa tarpeita laajentaa nuorisotilojen verkoston kattavuutta.

Nuorisotilojen verkoston ja sen kattavuuden kehittäminen edellyttää nuorisoasiainkeskuksen määrärahojen lisäämistä. Tätä edellyttävät myös Maunulaan ja Viikkiin valmistuvat uudet nuorisotalot ja niiden vuokrakulut. Lisäresursseja tarvitaan myös nuorten omaan, nuorisojärjestöjen toiminnan tukemiseen ja nuorisotoimen yhteistyöhön muun muassa koulujen kanssa.  Myös Tilakeskuksen on syytä tukea nuorten omaehtoista toimintaa tarjoamalla siihen tiloja.

Helsingissä on kehitetty nuorten vaikuttamiskanava Ruutia ja kokeiltu osallistuvaa budjetointia eräillä alueilla nuorisotoimessa. Nuorisolain 8 § mukainen nuorten kuuleminen heitä koskevissa asioissa ja nuorten mahdollisuus osallistua nuorisotyötä ja –politiikkaa koskevien asioiden käsittelyyn edellyttävät nuorille Helsingissä tähän mennessä tarjolla olleiden vaikutusmahdollisuuksien laajentamista. Tämä edellyttää myös resursseja ja etenkin nuorten mahdollisuuksia vaikuttaa resurssien käyttöön.

Esitämme, että nuorisoasiainkeskuksen talousarvion raamiin 2016 ja taloussuunnitelman 2016-2018 pohjaan lisätään 1 miljoona euroa kattavan nuorisotaloverkoston ja nuorisotyön kehittämiseksi. Samalla esitämme, että nuorisotoimen talousarviosta merkittävä osa ohjataan käytettäväksi osallistuvalla budjetoinnilla, jossa nuoret ja Nuorten Ruuti päättävät budjetin raameissa tarkemmin määrärahojen kohdentamisesta.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »