Talousarvioaloite opetustoimesta


Kaupunginvaltuustossa 12.3.2014

Kaupunginvaltuuston strategiaohjelmassa on asetettu tavoitteeksi pysäyttää koulujen eriytymiskehitys ja vahvistaa lähikoulujen merkitystä. Ohjelma edellyttää nuorten koulutuksen lisäämistä ja oppilashuollon kehittämistä.
 
Koulutuksellinen eriarvoisuus, koulupudokkuus, ammatillisen koulutuksen oppilaspaikkojen riittämättömyys, opinto-ohjauksen resurssien riittämättömyys sekä lähikoulujen vähentyminen ovat kuitenkin helsinkiläistä arkipäivää. Lapsiperheiden ongelmat näkyvät monin tavoin kouluissa. Muuta kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvien oppilaiden opetus on iso haaste.

Helsinkiin rakennettaville uusille alueille tarvitaan uusia koulutiloja ja koulutilojen peruskorjaus, muun muassa homeongelmat, edellyttävät tuntuvaa lisäystä opetustoimen peruskorjaus- ja rakentamisrahoihin.

Esitämme, että talousarvion 2015 raamiin ja taloussuunnitelmaan 2015 – 2017 lisätään kolme miljoonaa euroa käytettäväksi lähikoulujen turvaamiseen, oppilasryhmien pienentämiseen, opinto-ohjaajien ja koulukuraattorien ja –psykologien määrän lisäämiseen, maahanmuuttajataustaisten oppilaiden kieliopetukseen, opetusmateriaalien uudistamiseen sekä ammatillisen koulutuksen oppilaspaikkojen lisäämiseen. Lisäksi esitämme 300 000 euroa opetus-, nuoriso- ja liikuntatoimen sekä kolmannen sektorin yhteispiloteille nuorten iltapäiväliikunnan lisäämiseksi. Samalla ehdotamme investointi- ja rakentamisohjelmien määrärahojen lisäämistä koulutilojen rakentamiseen ja peruskorjaamiseen.

Yrjö Hakanen + 7 SDP:n ja VAS:n valtuutettua

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »