Talousarvioaloite osallistuvasta budjetoinnista

Helsingin demokratiaryhmä on ehdottanut asukkaiden osallistumisen ja vaikutusmahdollisuuksien edistämiseksi useita toimia. Ryhmän ehdotuksiin kuuluvat muun muassa osallistuvan budjetoinnin kokeilut, alueellisen osallistumisen pilottihankkeet, kansanäänestyksen toimintamallin kehittely, kaupungin tietoaineiston avoin käytettävyys, osallistumisen opas, koulujen sähköisten palvelujen tarjoamat vaikutusmahdollisuudet, ns. demokratiatilat sekä kaupungin edustuksellisen demokratian mallin ja valtuuston roolin kehittäminen.

Monet ehdotuksista edellyttävät budjetissa osoitettuja resursseja. Toisaalta myös talousarvion valmistelua on syytä tarkastella demokratiatavoitteiden edistämisen kannalta.

Demokratiaryhmän loppuraportissa lähdetään siitä, että osallistuvaa demokratiaa on syytä kokeilla hankkeilla, jotka ovat riittävän laajoja kokonaisuuksia, joilla on merkitystä asukkaille ja joissa voidaan kehittää myös hallinnon sektorirajat ylittäviä kokonaisuuksia.

Esitämme, että talousarvion 2013 valmistelussa
– kehitetään valmistelun avoimuuden, osallistuvan demokratian ja osallistuvan budjetoinnin toimintamalleja
– turvataan talousarvioon riittävät määrärahat muun muassa alueellisiin pilottihankkeisiin, demokratiatiloihin, tietoaineistojen saattamiseen asukkaiden käyttöön ja muihin Demokratiaryhmän konkreettisiin ehdotuksiin
– tuodaan talousarvion osaksi osallistuvan budjetoinnin kokeilut, joille varataan määrärahat ja muut resurssit niiden aloittamiseksi vuonna 2013
– osoitetaan Helsingin demokratiatavoitteiden ja asukkaiden osallistumisen edistämiseen, erilaisten hankkeiden tiedottamiseen ja koordinoimiseen riittävät henkilöresurssit.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »