Talousarvioaloite sosiaalipalveluista

Talouden taantuma ja monien sosiaalisten ongelmien lisääntyminen korostaa helsinkiläisten sosiaalisen arkiturvallisuuden ja peruspalvelujen turvaamista ja syrjäytymisen ehkäisemistä niin, että varmistetaan perustuslain 19 §:n mukaisen toimeentulon ja lakisääteisten palvelujen riittävät määrärahat. Tämä on välttämätöntä myös sosiaalipalvelujen määrärahojen alibudjetoimisen lopettamiseksi.

Esitämme, että lisätään sosiaaliviraston määrärahoja vuoden 2013 talousarvioon ja vuosien 2014-2015 taloussuunnitelman pohjaan:

a. lapsiperheiden palveluihin ehkäisevän työn, kotipalvelun ja varhaisen tuen sekä lastensuojelun sosiaalityön lisäämiseen Lasten ja nuorten hyvinvointiohjelman toteuttamiseksi 12 miljoonaa euroa
b. toimeentulotuen, erityisesti harkinnanvaraisen ja ehkäisevän toimeentulotuen ja sosiaalisen muutostyön sekä työllistämisen lisäämiseksi 7 miljoonaa euroa
c. päihdehuollon varhaiseen puuttumiseen ja perhekuntoutukseen sekä hoitotakuulain edellyttämien kuntoutus-, hoito- ja terapiapalveluihin 6 miljoonaa euroa
d. vanhusten sosiaalityön, asumispalvelujen, ehkäisevien kotikäyntien, kuntoutuspalvelujen ja vanhainkoti/pitkäaikaishoidon lisäämiseksi kaupungin omana toimintana sekä omaishoidon lisäämiseksi 12 miljoonaa euroa.
Tulee turvata asukaslähtöiset palvelut pääsääntöisesti kaupungin omana toimintana siten, että ehkäisevää työotetta ja varhaista puuttumista lisätään. Samalla määritellään selkeät palvelulupaukset, nopeat määräajat (päivähoitopaikan saaminen, lastensuojelun arviointi, toimeentulotuen käsittely, ikäihmisten palveluntarpeen kartoitus ja hoitotakuuajat muun muassa perheneuvolassa ja päihdehuollossa) ja rakennetaan toimivampi palautejärjestelmä. Palvelusetelijärjestelmän laajentamisen sijaan lisätään syrjäytyneiden ja yksinäisten helsinkiläisten palveluja. Näin voidaan myös varautua vanhuspalveluja koskevan lainsäädännön sekä sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain tuleviin velvoitteisiin.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »