Talousarvioaloite työllistämisestä

Helsingin ensi vuoden talousarvion raamiin tulee lisätä 10 miljoonaan euroa työllistämiseen. Tätä esitetään Yrjö Hakasen 25.2. valtuustossa jättämässä talousarvioaloitteessa.

 

 

 

Kansainvälinen talouskriisi ja lama vaikeuttavat työllisyyttä myös Helsingissä. Ennusteiden mukaan työttömyyden paheneminen tulee näkymään Helsingissä erityisesti ensi vuonna kun lama leviää rakennustoiminnasta ja vientiteollisuudesta laajemmin myös palvelualoille. Pääkaupunkiseudun kehitykseen paljon vaikuttava elektroniikka-ala on jo aloittanut laajat irtisanomiset, joka vaikeuttaa myös elinkeinoelämän palvelujen työllisyyteen.

 

Helsingin kaupunki on viime vuosina vähentänyt kunnan omia työllistämistoimia. Työllisyyden hoitamiseen tarkoitettuja määrärahoja on vähennetty ja toimenpiteet ovat riippuneet entistä enemmän yksityisen sektorin työllistämisestä. Nykyisen talouskriisin ja laman oloissa yksityisen sektorin työllisyyden näkymät ovat heikentyneet. Työpaikkojen syntyminen ja erityisesti työttömien työllistäminen riippuvat entistä enemmän kunnan omista toimista.

 

Työmarkkinatukilain muutos on johtanut siihen, että kunnat joutuvat maksamaan puolet vähintään 500 päivää työttömänä olleiden työmarkkinatuen kustannuksista. TE-keskuksen tietojen mukaan Helsinki joutui maksamaan näitä kustannuksia vuonna 2007 noin 20 miljoonaa ja viime vuonna ennakkotietojen perusteella lähes yhtä paljon. Sekä työttömien että kaupungin kannalta olisi hyödyllisempää ja edullisempaa käyttää tällaiset rahat työllistämiseen.

 

Me allekirjoittaneet esitämme, että vuoden 2010 talousarvioon ja taloussuunnitelman 2010-2012 raamiin lisätään 10 miljoonaa euroa käytettäväksi työttömien työllistämiseen, tukityöllistämiseen, työllistämisjaksojen pidentämiseen, nuorten työllistämisen aloituspaikkojen lisäämiseen ja ns. matalan kynnyksen työpaikkojen luomiseen vaikeasti työllistyville kunnan tehtäviin ja kolmannelle sektorille.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »