Talousarvioaloite työllisyyden edistämisestä

Työttömien määrä on kasvanut Helsingissä vuoden aikana yli 25 prosenttia ja pitkäaikaistyöttömiä oli tammikuussa jopa 40 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Työttömiä oli vuoden alussa jo 33 000. Laajinta työttömyys on teollisuudessa ja rakennusalalla, mutta suhteellisesti eniten työttömyys on lisääntynyt sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Samaan aikaan kaupungin työntekijöiden määrä on pysynyt lähes ennallaan, vaikka kaupungin asukasluku on kasvanut ja kunnan tehtävät ovat lisääntyneet. Tämä näkyy yhtäältä palvelujen riittämättömyytenä ja toisaalta työntekijöiden uupumisena.

Työttömyys on suurta inhimillisten ja yhteiskunnallisten voimavarojen haaskausta. Sen vaikutukset heijastuvat monella tavalla ja kauas tulevaan. Se tulee myös kaupungille kalliiksi. Esimerkiksi viime vuonna kaupunki joutui maksamaan pitkäaikaistyöttömyyden takia työmarkkinaosuuksina Kelalle ns. sakkomaksua noin 27 miljoonaa euroa.

Me allekirjoittaneet esitämme, että talousarvion 2015 raamiin ja taloussuunnitelman 2015 – 2017 pohjaan lisätään työllisyyden edistämiseksi 5 miljoonan euroa työttömien ja nuorten työllistämiseksi kaupungin virastojen ja laitosten tehtäviin, tukityöllistämiseen ja työllistämisjaksojen pidentämiseen.

Osan määrärahasta esitämme käytettäväksi nuorisotakuun toteuttamiseen kehittämällä uusia innovatiivisia työllistymispolkuja yhteistyössä kunnallisten, yksityisten ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa sekä palkkatuella työllistettyjen nuorten jatkotyöllistämiseksi kaupungin ja kolmannen sektorin tehtäviin.

Samalla esitämme, että talousarviossa ja –suunnitelmassa ryhdytään toimiin uusien työpaikkojen luomiseksi palvelujen lisäksi luomalla kannattavaa liiketoimintaa esimerkiksi perustamalla kaupungille rakennusliike ja kehittämällä omaa tuotantoa muun muassa uusiutuvan energian, älykkäiden liikenneverkkojen ja tietotekniikan sovellusten kehittämisen aloilla.

Valtuustossa 26.2.2014

Yrjö Hakanen
+ 8 valtuutettua eri ryhmistä

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »