Talousarvioaloite varhaiskasvatuksesta

Pienten lasten määrä on Helsingissä kasvanut ja kasvamassa. Päiväkotipaikkojen tarve on toistuvasti ylittänyt budjetissa arvioidun, vaikka määrärahoja on hieman lisätty. Tämä on johtanut siihen, että päiväkotien lapsiryhmät ovat liian suuria, tilat usein ahtaita eikä kaikille lapsille kyetä tarjoamaan päiväkotia lähipalveluna. Lisäksi tiukat käyttöastevaatimukset eivät ota riittävällä tavalla huomioon lasten ja työntekijöiden tilapäisiä poissaoloja.

Varhaiskasvatuksen laatu riippuu ennen muuta henkilöstön koulutuksesta ja riittävyydestä. Siksi esitämme, että Helsingissä otetaan lähtökohdaksi se, että jokaisessa lapsiryhmässä on kaksi varhaiskasvatuksen korkeakoulututkinnon suorittanutta opettajaa. Lapsiryhmien tulee olla mahdollisimman pysyviä ja nykyistä pienempiä.

Esitämme, että vuoden 2016 talousarvion raamiin ja 2016-2018 taloussuunnitelman pohjaan lisätään 5 miljoonaa euroa kohdennettavaksi varhaiskasvatuksen kehittämiseen kaupungin omana toimintana, lapsiryhmien pienentämiseen, liian tiukkojen käyttöastevaatimusten lieventämiseen, alan korkeakoulututkinnon suorittaneiden työntekijöiden määrän lisäämiseen ja perhepäivähoidon kehittämiseen.

Lisäksi esitämme, että investointiohjelmassa huomioidaan päiväkotien rakentamisen lisätarve ja että nämä palvelut toteutetaan rakennettaville uusille alueille etupainotteisesti.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »