Talousarvioaloite varhaiskasvatuksesta

Helsingissä on jatkuvasti ollut vajausta päiväkotipaikoissa ja iltapäivätoiminnan paikoissa. Tämä on johtanut siihen, että lapsiryhmät ovat suuria, tilat usein ahtaita eikä kaikille lapsille kyetä tarjoamaan päiväkotia lähipalveluna.

Helsingissä on päätetty torjua valtioneuvoston esittämä lasten subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajoittaminen ja päiväkotien lapsiryhmien suurentaminen. Lapsiryhmien koko on kuitenkin useimmiten liian suuri ja lastentarhanopettajia suhteessa lasten määrään liian vähän. Lasten määrän kasvaessa ja uusien asuinalueiden rakentamisen myötä tarvitaan lisää päiväkoteja, joiden pitäisi lapsiperheiden arjen helpottamiseksi olla pääsääntöisesti kävelyetäisyydellä.

Lapsiperheiden monet ongelmat, työelämän muutokset, työttömyys ja maahanmuutto asettavat varhaiskasvatukselle uusia haasteita. Esimerkiksi tarvetta järjestää lisää vuorohoitoa ja pidennettyjä päiväkotien aukioloaikoja.

Esitämme, että talousarvion 2018 raamiin ja 2018-2020 taloussuunnitelman pohjaan lisätään 15 miljoonaa euroa varhaiskasvatuksen kehittämiseksi ja päiväkotipaikkojen lisäämiseksi kaupungin omana toimintana. Resursseja ohjataan myös liian tiukkojen käyttöastevaatimusten lieventämiseen, korkeakoulututkinnon suorittaneiden varhaiskasvattajien osuuden vahvistamiseen, psykologitoiminnan järjestämiseksi päiväkoteihin, perhepäivähoidon kehittämiseen ja vuorohoidon laajentamiseen. Turvataan kattava leikkipuistotoiminta.

Lisäksi esitämme, että investointiohjelmassa osoitetaan lisää voimavaroja päiväkotien rakentamiseen ja kunnostamiseen ja että uusille alueille nämä palvelut järjestetään etupainotteisesti.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »