Tapaukset Korjaamo ja Pluto Finland

Tässä Kulttuuritehdas Korjaamoa koskevassa aloitteessa ei ole kyse kulttuuritapahtumien sisällöstä. Ei myöskään siitä, voiko kaupunki tehdä yhteistyötä yksityisten kulttuuritoimijoiden kanssa.

Tässä on kyse yhtäältä siitä, kehittääkö kaupunki omaa tuotantoaan, ja toisaalta siitä, millä periaatteilla yksityistä yritystoimintaa tuetaan ja miten sen käyttöä valvotaan.

Kaupunginhallituksen vastauksessa esitetään aika monia lukuja. Tästä ei kuitenkaan käy selville, miksi samanlaisille ohjelmille maksetaan Korjaamolle huomattavasti enemmän tukea kuin muualle. Esimerkiksi kaupungin omaan Malmitaloon verrattuna Korjaamo on saanut rahaa lähes kaksi kertaa enemmän. Toisaalta Korjaamo on saanut tukea varsinaisten kulttuuritilojen lisäksi myös rakennusten ns. vanhalle puolelle toimistohotellille ja sen talon ravintolalle.

Kaupunginhallituksen vastauksessa pidetään Korjaamoa esimerkkinä uudenlaisesta julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöstä. Minusta tässä yhteydessä pitäisi tunnustaa se, että tällaiseen yhteistyöhön liittyy riskejä. Ne ovat näkyneet Korjaamon kohdalla muun muassa huomattavasti alun perin sovittua suurempina tukisummina.

Kun kaupunki tukee yksityistä yritystä tai ulkoistaa kulttuuri- ja tapahtumatuotantoa, siihen liittyy helposti myös epäilyjä jonkun tai joidenkin yrittäjien suosimisesta. Korjaamon ohella tämä on noussut esille Pluto Finland –yhtiöltä ostettujen tapahtumatuotantojen kohdalla.

Vetoaminen Korjaamon tai Pluto Finlandin ohjelmakonseptien ainutlaatuisuuteen on minusta kestämätöntä, onhan kulttuurissa aina kyse luovasta työstä eikä varmaan kukaan tuottaja ilmoita kopioineensa konseptejaan muilta. Yhtä vähän uskon, että Korjaamo on ainoa tällaisia ohjelmia tarjoava ja tukea tarvitseva paikka tai että kaikessa Pluto Finlandilta ostetussa tuotannossa on ollut niin kiire, että kilpailuttaminen on pitänyt sivuuttaa.

Esitän seuraavan ponnen: Kaupunginvaltuusto kehottaa kaupunginhallitusta täsmentämään kulttuuri- ja tapahtumatuotantojen ohjeistusta valtuuston strategiaohjelman periaatteiden ja hankintalain velvoitteiden toteutumisen varmistamiseksi.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »