Tapulin Maatullinpuiston asemakaava

Kun Tapulikaupunki nousi 70-luvulla Puistolan asemanseudun pelloille, teki Harri Saksala laulun tästä ”nyky-Suomen New Yorkista”. Nyt jo valmiiksi tiiviin alueen vähiä viheralueita nakerretaan.

Kun Tapulikaupunki nousi 70-luvulla Puistolan asemanseudun pelloille, teki Harri Saksala laulun tästä ”nyky-Suomen New Yorkista”.  Asukkaiden aktiivisuuden tuloksena alueelle saatiin vähitellen palveluja ja myös yhdessä asukkaiden kanssa tehty vihersuunnitelma.

Sen jälkeen alueelle on rakennettu lisää asuntoja. Se on tiiviisti rakennettu ja asunnot pääosin pieniä. Tämä korostaa virkistys- ja viheralueiden merkitystä, etenkin kun niitä on jo aiemmilla kaavamuutoksilla pienennetty.

Tässä esityksessä osa lisärakentamisesta tulisi kuitenkin yleiskaavassa kaupunkipuistoksi merkitylle alueelle. Tapulikaupunki-Seura ja alueen asukkaat ovat ottaneet kantaa kaupunkipuistoon ja leikkipuistoon rakentamista vastaan. Asukkaat ovat arvostelleet myös alueen tonttitehokkuuslukujen nostamista. Myös palvelujen parantamisesta on tehty esityksiä, muun muassa maauimalan saamiseksi ja leikkipuistorakennuksen korjaamiseksi.

Kuten sanottu, Tapulikaupunki on alun perin rakennettu tiiviisti ja sitä on jo useilla aiemmilla kaavamuutoksilla tiivistetty. On kohtuutonta, että tiivistäminen ollaan nyt viemässä alueen muutenkin vähille viheralueille ja leikkipuistoon.

Esitän, että valtuusto palauttaa kaavaesityksen uuteen valmisteluun niin, että rakentamista ei uloteta kaupunkipuiston alueelle ja että leikkipuiston nykyiset kumpareet säilytetään.

(Hakasen esitystä kannatti Leo Stranius vihreistä. Palautusesitys hylättiin äänin 78 – 5, palautuksen kannalla olivat Hakasen ja Straniuksen lisäksi Sami Muttilainen, Dan Koivulaakso ja Sirkku Ingervo.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »