Telakkarannan Konepajahalli ja ELMU

Puhutaan kulttuurin ja nuorison edistämisestä, mutta kiinteistöpuolen annetaan pelata molempien kustannuksella rakennusliikkeen pussiin. Siksi valtuuston on pidettävä asiassa päätösvalta ja osoitettava selvästi Konepajahallin tuleva käyttö.

Kun Telakkarantaan alettiin valmistella uutta rakentamista, luvattiin Elävän musiikin yhdistykselle nykyisen Nosturin sijaan uudet tilat Konepajahallista. Näin piti Helsinkiin saada täältä puuttuva keskisuuri 3 000 hengen konserttisali ja kehittää Telakkarantaa elävän kulttuurin keskuksena. Tällä perusteella taivuteltiin myös hyväksymään massiivista uudisrakentamista kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle alueelle.
 
Alun perin kaupungin ja rakennusliike Skanskan välisen kiinteistökaupan piti turvata Konepajahallin saaminen Elmun ja helsinkiläisten kulttuurikäyttöön. Nyt käsiteltävä esitys varmistaa kuitenkin vain Nosturin purkamisen ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaan puutyöpajan päälle rakentamisen. Konepajahallin tilat puolestaan voidaan tämän mukaan osoittaa muuhun kuin Elmun toimintaan.
 
Samalla myös taloudelliset perusteet ovat vaihtuneet. Kun alueen rakentamisprojektia käynnistettiin, piti Konepajahallin kulttuurikorttelin toteuttaminen rahoittaa kiinteistökaupoista kaupungille kertyvistä tuotoista. Nyt Elmua ja elävää kaupunkikulttuuria ajetaan ulos vetoamalla siihen, että hanke ei mahdu kaupunginhallituksen sopimaan investointiraamiin.
 
Samaan aikaan kun Guggenheim-hankkeeseen ollaan valmiita laittamaan pari sataa miljoonaa ja kattamaan Guggenheimin tappioita vuosittain useilla miljoonilla, ei muka ole varaa Elmun esittämän 19 miljoonan hankkeeseen joka maksaisi itse itsensä takaisin. Guggenheimia perustellaan välillisillä vero- ja matkailutuloilla, mutta välilliset tuotot sivuutetaan kun on kyse Elmun monitoimihallista.
 
Puhutaan kulttuurin ja nuorison edistämisestä, mutta kiinteistöpuolen annetaan pelata molempien kustannuksella rakennusliikkeen pussiin. Konepajahallin saamisesta helsinkiläisten kulttuuritilaksi on täällä valtuustossa tehty päätöksiä kulttuuristrategiassa ja ponsilla. Virkamiehet ovat kuitenkin kävelleet strategioiden ja ponsien yli. Siksi valtuuston on pidettävä asiassa päätösvalta ja osoitettava selvästi Konepajahallin tuleva käyttö.
 
Kannatan valtuutettu Muttilaisen esitystä, että valtuusto palauttaa asian uudelleen valmisteltavaksi, jotta varmistetaan Konepajahallin toteutuminen elävän musiikin ja kulttuurin monitoimitalona ja Elmun toiminnan jatkuminen katkeamatta Telakkarannassa.
 
(Valtuusto torjui palautusesityksen äänin 71 – 10, tyhjää 2.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »