Tuomarinkylän kartanon alueelle ei pidä rakentaa

Tuomarinkylän kartanoalueen asemakaavan esittelyteksti ja kaupunginhallituksen käsittelyssä muutettu päätösesitys ovat keskenään ristiriidassa. Alue piti suojella, mutta nyt osa siitä halutaan rajat pois rakentamista varten.


Tämä Tuomarinkylän kartanoalueen asemakaavan esittelyteksti ja kaupunginhallituksen käsittelyssä muutettu päätösesitys ovat keskenään ristiriidassa.

Esittelytekstin mukaan Tuomarinkylän kartanon ja sitä ympäröivä peltoalue on ainutlaatuinen, valtakunnallisesti merkittävä historiallinen ja kulttuurimaisema, jota on tarkoitus suojella asemakaavalla. Se on myös osa Helsinki-puistoa, jota on päätetty kehittää kokonaisuutena sen historiallisia, luonto- ja virkistysarvoja korostaen.

Kaupunginhallitus rajasi kuitenkin tämän kaava-alueen ulkopuolelle 33 hehtaaria. Käytännössä koko kartanon läntinen puoli peltomaisemasta ja siellä olevat virkistysalueet – mm. koirakeskus – repäistiin irti kokonaisuudesta. Samalla mahdollinen rakentamisalue ulotettiin näiden peltojen lisäksi Tuusulantien varteen, melualueelle.

Pidän merkillisenä sitä, että kaavoituksesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja lähtee kaupunginhallitusvaiheessa tekemään näin suuria muutosesityksiä ja että kaupunginhallitus ne hyväksyy. Tällainen menettelytapa asettaa kyseenalaiseksi tämän kaavavalmistelun keskeiset lähtökohdat ja tavoitteet. Voi kysyä, mistä tämä idea kartanoalueen pelloille rakentamisesta on tullut. On vaikea uskoa, että apulaiskaupunginjohtaja on sitä ihan yksin keksinyt. Onko normaalin kaavavalmistelun ohittavasta sopimisesta tulossa ”Turun taudin” kaltainen virus myös Helsinkiin? Tässähän näyttää toistuvan sama kuin aiemmin Katajannokan hotellihankkeessa tai viimeksi Jätkäsaaren pilvenpiirtäjän kohdalla.

Esitän, että valtuusto palauttaa kaavan uudelleen valmisteltavaksi niin, että se vastaa kaupunkisuunnittelulautakunnan kaupunginhallitukselle tekemää esitystä. (Tämä lautakunnan esitys on luettavissa päätösjärjestelmästä.)


(Palautusesitystä ei kannatettu, valtuusto hyväksyi kaupunginhallituksen esityksen.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »