Työväenopiston tilat Oulunkylä-talolla säilytettävä

Kun Maunulaan päätettiin rakentaa kirjasto-, työväenopisto- ja nuorisotalo, lähti työväenopisto siihen mukaan kun sille luvattiin, että Maunula-talo ei tarkoita työväenopiston Oulunkylän tilan lopettamista. Nyt budjetin tekstipuolella kuitenkin esitetään Oulunkylä-talossa olevista työväenopiston tiloista luopumista kun Maunula-talo valmistuu ensi vuoden lopulla.

Tämä kirjaus on tullut budjettiin kokonaan ohi työväenopiston ja sen johtokunnan. Samalla kirjaus on ristiriidassa sen kanssa, että budjettineuvotteluissa lisättiin kaupunginhallituksen käyttövaroihin viisi miljoonaa euroa pakolaisten ja maahanmuuttajien kotouttamista varten. Merkittävä osa tästä tullaan käyttämään siihen, että työväenopisto järjestää suomen tai ruotsin kielen opetusta ja muuta kotoutumista ja työllistymistä edistävää toimintaa.

Oulunkylän tiloista luopumisessa on kyse ensi vuonna enintään joulukuusta, muuttoon tarvittavan ajan huomioon ottaen ei siitäkään, koska Maunula-talo pitäisi valmistua vasta lokakuussa. Seuraavana vuonna kyse on 200 000 eurosta, joka on todennäköisesti vain murto-osa siitä, mitä työväenopistolle siirretään rahaa pakolaisten ja maahanmuuttajien koulutukseen. Työväenopiston Oulunkylän toimipaikan jatkamiseen ei siis tarvita yhtään lisää rahaa vaan se voidaan toteuttaa nyt käsiteltävässä budjetissa jo esitettyjen määrärahojen puitteissa.

Oulunkylän asemanseutu, jossa työväenopisto toimii, on muun muassa yleiskaavaehdotuksessa määritelty liike- ja palvelukeskukseksi, liikenneyhteyksien solmukohdaksi. Juuri tällaiseen paikkaan palveluja on kaupungin strategioissa päätetty keskittää.

Toivon, että tekemäni ponsi työväenopiston tilojen säilyttämisestä saa laajaa tukea. Käytännössä ponsi ei muuta ensi vuoden talousarviota, koska se ei edellytä budjettiin jo esitettyjen määrärahojen ylittämistä ja koska Oulunkylän tiloja ei käytännössä voida siirtää ensi vuonna mihinkään muuhun käyttöön.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »