Valtuusto hyväksyi ponnen liikuntatilojen vuokrista

Kaupunginvaltuusto hyväksyi SKP:n ja Helsinki-listojen esityksestä ponnen, joka velvoittaa selvittämään erilaisten liikuntatilojen vuokrien määräytymistä niin, että esimerkiksi kouluilla, urheiluseuroilla ja kaupallisilla yrityksillä olisi eritasoiset vuokrat.
Yrjö Hakasen esittämä ponsi hyväksyttiin äänin 50 – 30. Sen puolesta äänestivät lähinnä vasemmiston ja vihreiden valtuutetut.Salmisaaren liikuntakeskus ja tonttivuokrat

liikuntaTämän ehdotuksen mukaan kaupunki vuokraa Salmisaaresta tontin vuoteen 2065 asti noin 100 000 euron vuosivuokralla yksityiselle liikuntakeskusyhtiölle. On tietysti hyvä, että tälle alueelle, jonka läheisyyteen on tulossa myös lisää asutusta, saadaan liikuntatiloja. Tonttivuokran määräytymisperusteita voi kuitenkin ihmetellä.

Esityksen mukaan liikuntakeskusyhtiö on suunnitellut hallin pohjakerrokseen kaksi jääliikuntakaukaloa. Ensimmäiseen kerrokseen tulee muita liikuntatiloja, hoitotilaa, liiketilaa ja ravintola. Toisessa ja kolmannessa kerroksessa on seikkailupuisto, beach volley –kentät, Day Spa vesialtaat ja toimistotiloja. Neljännessä kerroksessa on mm. sauna- ja kokoustiloja. Lisäksi rakennukseen tulee kiipeilyhalli. Siis varsin monipuolinen kokonaisuus.

Vuokraa yhtiö maksaisi tontista kaupungille kuukaudessa 40 senttiä kerrosneliötä kohti.

Tätä tonttivuokraa voi verrata tämän kokouksen asialistan seuraavassa kohdassa Malmin Roututorpan asuntotontille esitettyyn 2,10 euron tonttivuokraan kuukaudessa asuntoneliötä kohti.

Jos Salmisaaren hallissa olisi kyse ei-kaupallisesta toiminnasta, olisi halpa vuokra ihan ymmärrettävä. Kiinteistö Oy Salmisaaren Liikuntakeskus aikoo kuitenkin tehdä bisnestä vuokraamalla tiloja markkinahintaan muille yrittäjille ja ne taas periä markkinahintoja liikunnan harrastajilta.

Liikuntatoimessa on varmaan monessa tapauksessa tarvetta edistää tilojen saamista helpottamalla vuokria. Mutta missä kohtaan kulkee raja liikuntaharrastuksen ja toisaalta kaupallisen bisneksen tukemisen välillä. Tässä tapauksessa ei ole edes kyse liikuntajärjestöstä vaan kiinteistöyhtiöstä.

Onko kaupungin tehtävänä tukea liikuntaan liittyvää kiinteistösijoittamista? Etenkin kun samaan aikaan muun muassa koulujen liikuntatoimessa puuttuu resursseja ja liikuntajärjestöiltä peritään yhä korkeampia vuokria.

Ehdotan, että valtuusto hyväksyy seuraavan ponnen: Kaupunginvaltuusto edellyttää, että kaupunginhallitus tuo valtuustolle selvityksen erilaisten liikuntatilojen vuokrien määräytymisperusteista ottaen huomioon muun muassa erot mm. koulujen, urheilujärjestöjen ja kaupallisten yritysten toiminnan luonteessa.
¨

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »