Valtuusto puhuu, isot päätökset muualla

Helsingin valtuuston tämän vuoden kolmannessa kokouksessa ei eilen ollut mitään isompia asioita. Tärkeitä ratkaisuja tehdään muutenkin yhä enemmän muualla kuin valtuustossa.

Valtuusto hyväksyi kaupunginkanslian osastojen työnjakoon eräitä muutoksia. Pohjois-Haagan ala-asteelle hyväksyttiin laajennus- ja perusparannushanke. Käpylän länsiosaan hyväksyttiin asemakaavanmuutos, joka säilyttää vanhat puutalot, mutta antaa mahdollisuudet rakentaa tonteille uusia minitaloja. Tonttivuokrat määräytyvät jatkossa tämän isomman rakennusoikeuden mukaan. Pukinmäkeen päätettiin kahta lähellä rataa sijaitsevaa tonttia koskeva asemakaavanmuutos.

Valtuutettujen aloitteita

Valtuusto kävi pitkähkön keskustelun Sinisten esittämästä kokeilusta, jossa ruotsin kielen opiskelun velvoitteesta voitaisiin kouluissa luopua. Aloitetta ei hyväksytty.

Pitkään keskusteltiin myös VAS:n Mai Kivelän aloitteesta, että Helsinki pyrkii osa-omistajana siihen, että Vantaan Energia ei käyttäisi turvetta polttoaineena. Myönteinen vastaus aloitteeseen hyväksyttiin ja kokoomuksen palautusesitys hylättiin äänin 48 – 34.

Valittaako Helsinki yleiskaavan tuomioista?

Hallinto-oikeus tuomitsi viime viikon alussa Helsingin uuden yleiskaavan monelta keskeiseltä osin lainvastaiseksi. Kaupunginhallitus käy ensi maanantaina keskustelua asiasta ja päättänee seuraavalla viikolla siitä, valittaako kaupunki tuomiosta.

Jos vihreät, demarit, Vasemmistoliitto, perussuomalaiset ja RKP haluavat tosissaan säilyttää Keskuspuiston, Vartiosaaren ja Ramsinniemen viher- ja virkistysalueet, ne torjuvat kaupunginhallitukseen mm. niiden osalta valmisteilla olevat valitukset Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Toisaalta kansalaisjärjestöissä harkitaan parhaillaan valituksia eräistä muista yleiskaavan ongelmista, joihin hallinto-oikeus ei puuttunut.

Tässä arvioitani hallinto-oikeuden ratkaisusta https://www.yrjohakanen.fi/enta-nyt-helsingin-kaavoittajat/

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »