Valtuusto sitomassa kätensä kehnoon strategiaan

Valtuusto kävi eilen laajan keskustelun kaupunginhallituksen esittämästä koko valtuustokauden kattavasta kaupunkistrategiasta. Lisäksi oli kyselytunti ja päätettiin entisen ns. Ohranan talon asemakaavamuutoksesta.

Kyselytunti

Kyselytunnilla keskusteltiin lastentarhanopettajien koulutuksen lisäämisestä ja palkkauksen parantamisesta. Vihreiden ja vasemmiston puhujat tukivat koulutuspaikkojen lisäämisen ohella palkkauksen parantamista. Apulaispormestari Pia Pakarinen (kok) ei luvannut korjausta palkkoihin. Toinen kysymys koski turvallisuusuhkiin varautumista.

Aikoinaan tsaarin ohranan talona toimineen Korkeavuorenkatu 21:n asemakaavamuutos hyväksyttiin yksimielisesti. Tontti muutettiin hallinto- ja virastokäytöstä asuntokäyttöön.

Kaupunkistrategia

Valtuusto kävi monituntisen keskustelun uudesta kaupunkistrategiasta. Perussuomalaiset esittivät sen hylkäämistä, muut ryhmät olivat valmiita hyväksymään sen. Toivomusponsia esitettiin lähes kaikista ryhmistä, yhteensä yli 20.

Kokoomus oli ilahtunut Keskustatunnelin selvittämisestä ja korosti kaupungin tiukkaa taloudenpitoa. Vihreät painottivat kaupungin kasvua, sen vaatimia investointeja palveluihin, raideliikennettä ja hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. SDP puhui eriarvoistumisen torjumisesta ja hyvästä kaupunkipolitiikasta, mm. asuntotuotannosta ja vanhuspalvelusta. Myös VAS korosti hyvinvointierojen kaventamista ja asumisen hinnan nousun hillitsemistä. Se valitteli strategiaan kirjattuja menojen vähentämisen tavoitteita, mutta ilmoitti sitoutuneensa niihin kuten muihinkin tavoitteisiin. Perussuomalaiset perusteli hylkäystään sillä, että heidän linjaansa maahanmuuttoon ja paperittomiin ei saanut tukea. Muut pienemmät ryhmät hyväksyivät strategian.

Strategian hyväksymisestä ja ponsista äänestetään seuraavassa valtuuston kokouksessa 27.syyskuuta. Olli Salin kokoaa lähetystöä, joka vie silloin lisää allekirjoituksia ja esityksiä kuntalaisaloitteeseen lähipalvelujen turvaamiseksi. https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/3712

Helsinki-listojen avoin tapaaminen

SKP:n ja Helsinki-listojen seuraava tapaaminen on maanantaina 25.9.klo 17 Kurvissa, Kulmavuorenkatu 5, katutaso (Helsingin sairaus- ja tapaturmainvalidit). Valmistelemme vaihtoehtobudjettia ja muita ajankohtaisia kuntapolitiikan asioita. Tapaaminen on avoin kaikille kiinnostuneille ja evästykset vaihtoehtobudjettiin tervetulleita.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »