Valtuustoaloite tilojen käytön helpottamisesta

Helsinkiläisten osallistumista, harrastus- ja järjestötoimintaa vaikeuttaa monessa tapauksessa sopivien tilojen löytämisen hankaluus. Periaatteessa kaupungilla on runsaasti tiloja, joita voidaan käyttää muun muassa kulttuuri-, liikunta- ja muuhun harrastustoimintaan sekä asukkaiden kokoontumiseen ja erilaisiin tapahtumiin. Käytännössä tilojen löytäminen ja saaminen käyttöön on kuitenkin usein vaikeaa.

Kaupungin tilanvarauspalvelusta on pilottiversiona julkaistu varaamo.hel.fi, mutta se kattaa vasta pienen osan tiloista ja sen käyttöönottoon on liittynyt ongelmia, joiden takia virastot eivät ole voineet sitä ottaa laajasti käyttöön. Koulutilojen varaaminen ja vuokraaminen on siirtynyt koulujen päätösvallasta tilahallinnolle, jossa ei ole alueellisten tarpeiden tuntemusta eikä tarvittavaa joustavuutta toiminnassa. Tilojen varaaminen edellyttää myös asiakkaaksi rekisteröitymistä yhteisön Y-tunnuksella tai henkilökohtaisesti virastoon toimitettavalla lomakkeelle. Koulujen liikuntatiloista osa on siirtynyt liikuntaviraston hoidettavaksi, jonka seurauksena muu kuin aktiiviseen seuratoimintaan ja seurojen jäsenyyteen perustuva liikuntaharrastus on vaikeutunut. Vaikka uusi kirjastolaki on tuonut kirjastoille velvoitteen edistää tiedon ja kulttuurin ohella aktiivista kansalaisuutta ja demokratiaa, on kirjastotilojen saamiselle kansalaisjärjestöjen ja poliittisiin keskustelutilaisuuksiin asetettu rajoituksia tai maksuja, jotka eivät kaikin osin sovi yhteen kirjastoille laissa asetettujen velvoitteiden kanssa. Asukastalojen verkoston laajentamisen tavoitteet eivät ole toteutuneet.

Esitämme, että kaupungin tilojen käyttöä, varaamista ja vuokraamista kehitetään niin, että keskeisenä lähtökohtana on asukkaiden harrastustoiminnan, kansalaistoiminnan ja yhteiskunnallisen osallistumisen edistäminen. Tässä on syytä kiinnittää huomiota tilojen myös varausjärjestelmien helppokäyttöisyyteen ja toimivuuteen. Samalla esitämme, että lisätään maksuttomien tilojen käyttömahdollisuuksia etenkin lasten ja nuorten toiminnassa, alueellisessa asukastoiminnassa sekä pienten vähin varoin toimivien järjestöjen osalta. Lisäksi esitämme, että tilojen varausjärjestelmää kehitetään niin, että kouluilla on mahdollisuuksia vaikuttaa tilojen käyttöön alueellisen toiminnan tarpeisiin.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »