Valtuustokysely EU:n köyhyyden torjumisen teemvuodesta

Euroopan unioni on julistanut alkaneen vuoden köyhyyden ja syrjäytymisen torjunnan teemavuodeksi. Teemavuodella halutaan antaa ääni köyhille, syrjäytyneille ja syrjäytymisvaarassa oleville ihmisille. Tavoitteena on turvata köyhyydessä elävien ja syrjäytyneiden oikeus ihmisarvoiseen elämään ja osallistuminen yhteiskunnalliseen toimintaan.

Suomessa noin joka seitsemäs elää EU:n köyhyysrajan alapuolella, suhteellisessa tuloköyhyydessä. Eläkeläisistä jopa lähes puolet elää köyhyysrajan alapuolella. Lapsiperheiden ja yksinhuoltajien köyhyys on viime vuosina lisääntynyt. Perusturvan taso on jäänyt jälkeen välttämättömien tarpeiden ja muiden tulojen kehityksestä.

Tilannetta pahentaa työttömyyden lisääntyminen ja pitkittyminen. Suuri joukko pitkäaikaistyöttömistä, nuorista ja maahanmuuttajista joutuu sinnittelemään alhaisen työmarkkinatuen tai toimeentulotuen varassa. Osattomuutta ja syrjäytymistä lisäävät myös puutteet peruspalveluissa, asunnottomuus ja suuret asumismenot.

Kysynkin, mihin toimenpiteisiin kaupunginhallitus on ryhtynyt köyhien, syrjäytyneiden ja syrjäytymisvaarassa olevien helsinkiläisten äänen kuulemiseksi? Miten Helsingin kaupunki aikoo omilla toimillaan torjua köyhyyttä ja syrjäytymistä esimerkiksi luomalla lisää työpaikkoja, lisäämällä työllistämistä sekä parantamalla pienituloisten, syrjäytyneiden ja syrjäytymisvaarassa olevien peruspalvelujen saatavuutta?

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »