Valtuustokysely länsimetron kustannusten noususta

Kun kaupunginvaltuusto päätti vuonna 2008 osallistumisesta länsimetron rakentamiseen, ilmoitettiin Helsingin osuudeksi kustannuksista 144 miljoonaa euroa. Uusimpien tietojen mukaan Helsingin osuus on noussut 325 miljoonaan euroon. Länsimetrohankkeen ensimmäisen vaiheen hankesuunnitelmassa vuonna 2008 arvioitiin koko länsimetron kustannuksiksi 714 miljoonaa euroa. Nyt hinta-arvio on noussut jo 1 088 miljoonaan euroon.

Helsingin metro toimii hyvin ja länsimetro on tarpeen. Mutta hankkeen kustannukset eivät ole pysyneet hallinnassa. Isoissa hankkeissa voi tietysti tulla yllätyksiä. Mutta juuri siksi riskien ennakointi pitäisi kuulua hyvään suunnitteluun. Länsimetrosta Helsingille tulevan laskun paisuminen reilusti yli kaksinkertaiseksi valtuustolle alun perin esitetystä on poikkeuksellisen iso muutos hankintavaltuuksiin. Eivätkä tähän hintalappuun vielä sisälly automaattimetroa ja kulunvalvontaa koskevat riskit, joita oikeusjuttu Siemensin kanssa voi pahimmassa tapauksessa kasvattaa huomattavasti.

Näin suurta muutosta hinta-arvioihin voi tuskin selittää vain Helsingin seudun maaperällä tai pelastuslaitoksen valvomilla turvallisuusnormeilla – etenkin kun kummatkaan eivät tiettävästi ole hankkeen aikana muuttuneet.

– 16.3.2016

Kysynkin asianomaiselta kaupunginjohtajalta, miten on mahdollista, että länsimetron kustannukset ovat karanneet käsistä, vaikka hankkeen kustannusten valvontaan on jo aiemmin luvattu tiukkuutta ja vaikka Länsimetro Oy:n hallituksessa istuvat muun muassa HKL:n toimitusjohtaja ja Helsingin rahoitusjohtaja?  Eikö valtuustolle ole syytä tuoda asiasta perusteellinen selvitys?

(Tätä kysymystä ei puheenjohtajisto valinnut keskusteluun kyselytunnilla, mutta se on jätetty kirjallisesti vastattavaksi.)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »