Valtuustokysely lastensuojelusta

Lastensuojelun tarpeet ja haasteet ovat nousseet viime aikoina järkyttävällä tavalla esille. On viranomaisten asia selvittää, mitä esimerkiksi 8-vuotiaan Eerikan tapauksessa olisi voitu tehdä toisin. Tämän kirjallisen kysymyksen tarkoitus on hakea vastauksia eräisiin yleisempiin lastensuojelua koskeviin kysymyksiin Helsingissä.

Lastensuojelun lähtökohtana on lain mukaan aina lapsen etu. Kaikissa lastensuojelutilanteissa tulee arvioida konkreettisesti, mikä on juuri kyseisen lapsen kannalta paras ratkaisu. Jos lapsen vanhemmat ja muut huoltajat eivät kykene huolehtimaan lapsen hyvinvoinnista, on yhteiskunnalla velvollisuus turvata lapsen hyvinvointi.

Lastensuojelun tilanteet ovat usein monimutkaisia ja ristiriitaisia. Eri henkilöillä voi olla hyvin erilainen näkemys siitä, mikä on lapselle hyväksi. Näissä tilanteissa tarvitaan ammattilaisia, joilla on riittävästi aikaa sekä tarpeeksi avohuollon, tarvittaessa sijaishuollon ja jälkihuollon palveluja.

Kysyn sosiaali- ja terveystoimen apulaiskaupunginjohtajalta, onko Helsingissä riittävästi lastensuojelun resursseja vai pitääkö paikkansa, että erityisesti itäisillä ja pohjoisilla alueilla on lastensuojelun työntekijöillä kohtuuttoman suuri työmäärä? Entä onko ryhdytty johonkin toimiin resurssien lisäämiseksi?

Kiireellisissä tapauksissa tarvittavia arviointi- ja vastaanottopaikkoja on kaupungilla Meripihassa ja Oulunkylässä. Tiettävästi muiden sijoituspaikkojen käyttöä supistettiin kaksi vuotta sitten eikä kaupunki ole perustanut niitä lisää. Kysynkin, onko lastensuojelulla kiireellisiä tapauksia varten riittävästi sijoituspaikkoja? Lisäksi kysyn, miten sosiaali- ja terveysviraston uudessa organisaatiossa turvataan ympärivuorokautisen sosiaali- ja kriisipäivystyksen yhteys lastensuojeluun.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »