Valtuustokysely sosiaalitoimen menojen karsimisesta

Sosiaalitoimen budjettiin kohdistuu vahvoja ylityspaineita. Ne johtuvat yhtäältä sosiaalitoimen menojen alibudjetoimisesta ja toisaalta työttömyyden kasvusta, ennakoitua suuremmasta lasten päivähoitopaikkojen tarpeesta, syrjäytymiskierteeseen joutuneiden perheiden lastensuojelutarpeen kasvusta ja muista taloustaantuman kärjistämistä ongelmista.

Sosiaalijohtajan pääsiäisviikolla lähettämä ohje sopeuttamistoimista uhkaa johtaa siihen, että kaupunki laiminlyö monia lakisääteisiä velvoitteita. Ohjeen mukaan vuosilomasijaisia ei saa useimmissa tapauksissa palkata ja palkattoman vapaan sijaisuuksia jätetään täyttämättä noin sata. Ylityöt korvataan vapaapäivinä eikä sijaisia tälle ajalle saa palkata. Eläkkeelle siirtyvien ja muita vakansseja jätetään täyttämättä. Uusia vakansseja ei oteta toistaiseksi käyttöön. Samaan aikaan edellytetään omien laitosten täyttöasteen nostamista 100 prosenttiin.

Vaaditut toimenpiteet vaarantavat muun muassa uuden lastensuojelulain edellyttämien määräaikojen noudattamisen sosiaalityössä. Tällaisesta perusoikeuksien loukkaamisesta on esimerkiksi Kuopion kaupunki saanut vastikään satojen tuhansien eurojen uhkasakot. Sopeuttamistoimet vaikeuttavat myös työllisyystilannetta.

Kysynkin, miten kaupunginhallitus aikoo toimia, jotta lakisääteiset sosiaalipalvelut turvataan niin lastensuojelussa, päivähoidossa ja muissa lapsiperheiden palveluissa kuin aikuis- ja vanhuspalvelujen vastuualueella niin, että ketään ei jätetä heitteille?

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »