Valtuustokysely vanhusten kotiateriapalveluista

Helsingin kaupungin liikelaitos Palmia on jättänyt lokakuun alussa toimittamatta sadoille kotihoidon piirissä oleville vanhuksille heidän tilaamansa ateriat. Lisäksi osa vanhuksista on saanut vain osan tilaamistaan aterioista tai lämpimän aterian sijasta lämmitettäviä eineksiä.

Palmian julkisuudessa esittämien tietojen mukaan tämä on kokenut jopa viidesosaa sen palveluja käyttävistä vanhuksista. Vanhusten jäämistä jopa moneksi päiväksi ilman ruokaa on selitetty puutteellisilla tiedoilla, vaikka vanhusten kotiaterioista huolehtimisen siirtymistä Palmialle on valmisteltu jo keväästä 2009 alkaen.

Palmialle on viime aikoina keskitetty myös muita ruoka-, siivous- ja tukipalveluja. On pelättävissä, että vastaavia ongelmia tulee muuallakin. Esimerkiksi päiväkotien ruokapalveluja koskevassa työntekijöille järjestetyssä tilaisuudessa ilmeni, että Palmialla ei ollut vielä mitään konkreettista suunnitelmaa siitä, miten sen hoidettavaksi vuoden 2010 alussa siirtyvä toiminta järjestetään.

Edellä esitetyn perusteella tiedustelen, mihin toimiin kaupunginhallitus on ryhtynyt vanhusten kotiateriapalvelun päivittäisen häiriöttömän toiminnan turvaamiseksi ja miten kaupunginhallitus varmistaa, että vastaavat ongelmat eivät toistu esimerkiksi päiväkotien ja Kustaankartanon vanhustenkeskuksen ruokapalvelujen siirtyessä Palmian vastuulle?

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »