Valtuustokysely vuokralaisdemokratiasta

Tämän vuoden alusta fuusioitiin 21 kaupungin kiinteistöyhtiötä Helsingin kaupungin asunnot osakeyhtiöksi (Heka Oy). Tässä yhteydessä vakuutettiin, että fuusio ei heikennä vuokralaisdemokratiaa ja että se ei aiheuta veroseuraamuksia.

Kuluvan syksyn aikana olisi vuokralaisdemokratiasäännön mukaisesti pitänyt ensin talotoimikunnissa ja sitten vuokralaistoimikunnissa käsitellä ensi vuoden talousarviota vuokranmääritysyksiköille, erityisesti vuokranmääritysperusteita, niin, että asukkaat voivat vaikuttaa asioihin..

Tämä on jäänyt monissa Hekan yksiköissä tekemättä tai käsittelyssä on sivuutettu talotoimikunnat. Niissäkin yksiköissä, joissa on talousarviota käsitelty, on ongelmana ollut kiireinen aikataulu ja se, että käsittelyn pohjaksi ei ole ollut riittäviä tietoja. Menettely on ristiriidassa yhteishallintalain ja vuokralaisdemokratian periaatteiden kanssa.

Esille on lisäksi tullut tietoja, joiden mukaan fuusion ja siihen liittyvien uusien järjestelyjen seurauksena hoitovastikkeisiin on aiheutunut lisäkuluja arvonlisäveroista.

Kysynkin, miten kaupunginhallitus turvaa talotoimikuntien lausuntojen antamismahdollisuudet ja riittävän tietojen saamisen ajoissa asukkaille talousarvion kaltaisten asioiden käsittelyä varten Lisäksi kysyn, millaiset ovat fuusiosta aiheutuneet veroseuraamuksia ja miten ne vaikuttavat hoitovastikkeisiin ja vuokriin.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »