Valtuuston infotilaisuudessa kunta-, metropoli- ja sote-uudistuksista

Olen useaan kertaan esittänyt, että valtuuston pitää voida päättää Helsingin kanta kunta-, metropoli-ja sote-uudistuksiin. Muuten tällä tilaisuudella on yhtä vähän tekemistä demokraattisen päätöksenteon kanssa kuin uudella sote-mallilla, jolla kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut aiotaan siirtää pois asukkaiden vaaleilla valitsemien valtuustojen päätösvallasta.

Tiedämme Helsingistä, että suuruus ei takaa palveluketjujen ja talouden tehokkuutta. Palvelujen pääongelma ei resurssien vähyys. Sitä hallitus pahentaa menoleikkauksilla, jotka ovat vieneet kuntien palveluista jo noin 1,4 miljardia vuodessa. Vallan keskittäminen viidelle sote-alueelle johtaa todennäköisesti tilaaja-tuottajamalliin, joka karsii lähipalveluja, lisää ulkoistamista ja kiristää työehtoja.

Peruspalvelujen merkitys lähipalveluina on jäänyt toissijaiseksi myös kuntarakennetta koskevissa selvityksissä – kuten esittelystä kävi ilmi – jo niille asetetuista lähtökohdista alkaen.   Vaihtoehtona pitäisi selvittää malli, jossa kunnalla säilyy vastuu peruspalveluista ja vaaleilla valittavan maakuntavaltuuston vastuulle siirtyvät erikoissairaanhoito, yleiskaavoitus, seutuliikenne ja jotkut erityispalvelut. Tämä tarkoittaisi 10 – 16 kunnan metropolihallinnon sijasta koko nykyisen HUS-alueen laajuista maakuntahallintoa. Pakkoliitosten sijasta tässä mallissa voidaan kehittää myös lähidemokratiaa.

(Yrjö Hakanen kaupunginvaltuustossa 9.4.2014)

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »