Valtuuston työjärjestyksen muuttaminen

Uuden Fakta-lehden etusivun pääotsikossa kaupunginjohtaja Jussi Pajunen toteaa: ”Demokratia vaikeuttaa johtamista”. Sisäsivulla Pajusen haastattelu on kuitenkin otsikoitu ”Demokratia sanoo viimeisen sanan”. Toivottavasta nyt toteutuu jälkimmäinen otsikko.

Valtuuston puheenjohtajalle on syytä esittää kiitokset siitä, että hän kokosi valtuustoryhmien edustajat keskusteluihin valtuuston työn kehittämisestä. Tämä ehdotus kyselytunnin kehittämisestä ajankohtaisemmaksi ja keskustelevammaksi on eräs mahdollisuus valtuustolle kehittää työtään.  Helsinki-kanavan nettisivuille nyt tulleet tiedot valtuutettujen puheista, esityksistä ja äänestyksistä ovat puolestaan esimerkki siitä, miten myös asukkaille voidaan tehdä helpommaksi seurata päätöksentekoa.

Kyselytunnin osalta ryhmien keskusteluissa todettiin, että kyselytunnille esitettävien kysymysten lisäksi on myös varsinaisen kirjallisen valtuustokyselyn mahdollisuus. Näihin kirjallisiin kysymyksiin kaupunginjohtajat vastaavat kirjallisesti, oli puhetta että vastaus tulee kuukauden kuluessa. Lisäksi todettiin, että nämä kirjalliset kysymykset ja niihin annetut vastaukset julkaistaan kaupungin nettisivuilla.

Lopuksi haluan SKP:n ja Helsinki-listojen ryhmän puolesta korostaa sitä, että valtuustolla on mahdollisuus kehittää työtään myös ottamalla tärkeissä asioissa linjanvetäjän rooli. Kun esimerkiksi Helsingin Sanomat kertoi viikko sitten, että ”kokoomuspoliitikot ja virkamiehet harkitsevat Helsingin seudun kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen yhdistämistä”, on syytä kysyä, edustaako apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty kyseisessä ministeriön asettamassa työryhmässä Helsingin kaupunkia vai kokoomuksen puoluevaltuustoa? Ainakaan kaupunginvaltuusto ei ole missään antanut valtuuksia valmistella Helsingin seudun kuntien sote-palvelujen yhdistämistä.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »