Vanhuspalveluohjelman toteutumisesta ja jatkosta

Nykyistä Stadin ikäohjelmaa valmisteltaessa keskusteltiin pitkään siitä, pitääkö se tuoda valtuuston hyväksyttäväksi. Vanhuspalvelulain mukaan näin pitää menetellä, mutta jouduin tätä moneen kertaan vaatimaan ennen kuin ohjelma saatiin valtuustoon.

Toivottavasti uuden valtuuston strategiaohjelman valmistelussa lähdetään alusta alkaen siitä, että valtuuston päätettäväksi tuodaan erikseen myös ikäohjelma, konkreettinen suunnitelma ikääntyneiden hyvinvoinnin tukemiseksi ja heidän tarvitsemiensa palvelujen järjestämiseksi. Lain mukaan siinä pitää arvioida ja osoittaa myös palveluihin tarvittavat resurssit. Niistähän ei nykyisessä ohjelmassa sanota mitään. Tämä virhe pitäisi korjata ja osoittaa palveluihin lisää resursseja.

Lain mukaan ikäohjelma tulee valmistella yhteistyössä vanhusneuvoston kanssa ja asukkaita kuullen. Nyt esitetyn seurantaraportin liitteenä oleva vanhusneuvoston lausunto onkin syytä ottaa vakavasti. Erityisesti toivon, että vanhusneuvoston esitykset erilaisten palveluasuntojen lisäämisestä, kotihoidon työpaineiden helpottamisesta, joukkoliikenteestä, puhelinneuvonnasta ja lähiterveysasemien säilyttämisestä näkyvät myös seuraavassa ikäohjelmassa.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »