Vapaavuoren budjettiesitys leikkaa etenkin sote-palveluja

Helsinki-listojen Yrjö Hakanen arvostelee Jan Vapaavuoren budjettiesitystä blogissaan. Helsingin kaupunki on vuodesta 2002 jatkuvasti alibudjetoinut, eli varannut liian vähän määrärahoja palveluiden järjestämiseen, ja tuottanut samaan aikaan voittoa. Tästä vastuussa on etenkin kaupunkia johtanut Kokoomuspuolue, eikä tyyli näytä tämänkään vuoden budjetissä muuttuvan.

Helsinki-listat on valmistellut omaa vaihtoehtoista budjettiesitystä syksyn mittaan. Se ei pohjaudu leikkaamiseen eikä alibudjetointiin, vaan lähtökohdaksi on otettu kaupunkilaisten todelliset tarpeet. Nyt valtuuston muut puolueet ovat valinnan edessä. Sitoutuvatko ne Kokoomuksen alibudjetointilinjaan, kuten monina aiempinakin vuosina?

Näin Hakanen blogissaan:

Pormestari Jan Vapaavuoren esitys Helsingin ensi vuoden budjetiksi leikkaa jo ennestään riittämättömiä sosiaali- ja terveyspalvelujen määrärahoja. Samaan aikaan Vapaavuori haluaa, että Helsinki tekee ensi vuonna 230 miljoonaa voittoa, vaikka kaupungilla on jo edellisiltä vuosilta ylimääräisiä rahavaroja yli 1 200 miljoonaa euroa.

Sote-palveluihin Vapaavuori esittää noin 15 miljoonaa euroa vähemmän kuin tänä vuonna arvioidaan käytettävän, vaikka asukkaiden, etenkin lasten ja vanhusten määrä kasvaa. Kustannusten noustessa tämä tarkoittaa reaalisesti vielä isompaa leikkausta.

Lue koko teksti

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »