Verkkosaaren pohjoisosan asemakaava

– 14.12.2016 valtuustossa

Nyt käsiteltävän Verkkosaaren pohjoisosan asemakaavan arvioimista vaikeuttaa se, että kaavoitusta tehdään taas postimerkkeinä ja monet ongelmat liittyvät laajemmin tämän alueen kehitykseen. Tämä liittyy esimerkiksi rakentamisen vaikutuksiin Vanhankaupunginlahden luontoarvoihin, Natura-alueeseen ja pikaraitiotien jatkolinjauksiin.

Kaavaesityksessä todetaan, että se on taloudellisesti erittäin haastava. Kaupungille aiheutuu maaperän kunnostamisesta ja alueen esirakentamisesta yli 110 miljoonan euron kustannukset. Tämä on johtanut rakennusoikeuden lisäämiseen ja yleisten alueiden supistamiseen. Voi kysyä, onko tämä hyvää suunnittelua? Rakentamisen hinta johtaa todennäköisesti seuraavaksi siihen, että alueesta tulee kalliiden asuntojen takia myös sosiaalisesti yksipuolinen.

Kaupunkisuunnitteluviraston vastauksessa kaavaehdotukseen esitettyyn Tringan muistutukseen todetaan, että alueen rakentamisen laajempia vaikutuksia on tarkasteltu jo osayleiskaavaa tehtäessä. Asemakaavavaiheessa monet asiat kuitenkin täsmentyvät tavalla, joka edellyttää konkreettisempia vaikutuksia. Tringan muistutuksessa kiinnitetään huomiota esimerkiksi siihen, että Viikki-Vanhankaupunginlahden Natura.alueen suojelutavoitteita ei ole saavutettu ja tästäkin syystä uudet rakennushankkeet pitäisi arvioida huolella eikä vain viittaamalla kymmenen vuotta sitten tehtyihin selvityksiin.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »