Viime vuoden budjetin ylitysvaltuuksista

Tämä lista viime vuoden talousarvion määrärahojen ylittämisestä päätyy tällä kertaa käyttötalouden osalta noin 55 miljoonaa euroon. Suuruusluokka kertoo siitä, että kyse ei ole vain joistain virhearvioista vaan tahallisesta alibudjetoimisesta.

Valitettavasti alibudjetointi jatkuu myös tämän vuoden talousarviossa. Jo nyt on selvää, että muun muassa toimeentulotuen, lasten päivähoidon ja eräiden muiden peruspalvelujen määrärahat on pakko ylittää.

Palvelujen tarvitsijoiden ja myös hyvän taloushallinnon kannalta olisi parempi tehdä lisäbudjetti, jolla korjattaisiin virheet. Nyt alibudjetoimista käytetään keppinä tai kiristysruuvina, jolla asukkaita, henkilöstöä ja virastoja painostetaan luopumaan tarpeiden mukaisesta palvelujen järjestämisestä.

Valtuustolle jaettu alustava arvio viime vuoden tuloksista osoittaa, että alibudjetoimisen lopettamiseen on rahaa. Palvelutoiminnan tulos viime vuodesta on 40 miljoonaa ylijäämäinen. Liikelaitosten kanssa kaupungin tulosennuste on 260 miljoonaa ylijäämäinen.

Ensi vuoden budjettiraami aiotaan tuoda valtuuston lähetekeskusteluun jo kahden viikon kuluttua. Silloin ei tiedetä valtioneuvoston budjettikehyksiä, ei myöskään kaupungin virastojen ja laitosten arvioita tarpeistaan. Minusta se pitäisi siirtää ainakin kuukausi, mieluummin kaksi myöhemmäksi. Asiassa pitäisi kuulla myös asukkaita, onhan kaupungin Demokratiaryhmäkin esittänyt osallistuvaa budjetointia, jossa asukkaat voivat vaikuttaa jo budjettivalmisteluun.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »