Vuoden 2016 talousarvion määrärahojen ylityksistä

Tämä esitys viime vuoden budjetin ylitysten vahvistamisesta kertoo monien palvelujen määrärahojen alibudjetoimisesta. Valtuuston strategiaohjelman tuottotavoite on tarkoittanut käytännössä menojen leikkaamista.

Esimerkiksi työmarkkinatuen kuntaosuuksien, toimeentulotuen, varhaiskasvatuksen, erikoissairaanhoidon, kirjaston, kulttuurin ja työväenopiston määrärahojen riittämättömyys oli esillä jo budjettia päätettäessä. Budjettisopu oli kuitenkin valtuuston enemmistölle tärkeämpää kuin huolenpito kunnan perustehtävistä.

Samaan aikaan budjetin ylijäämätavoite ylittyy tulosennusteen mukaan 400 miljoonalla eurolla. Budjetin tavoitteena oli 61 miljoona ylijäämä, ennusteen mukaan tulos on 464 miljoonaa. Miksi kaupunginhallitus on pitänyt silti kiinni menoja karsivasta, kiristävästä linjasta toimintamäärärahoissa?

Tämän budjettilinjan seuraukset näkyvät räikeimmin siinä, että kaupunki on mieluummin maksanut sakkomaksuja siitä, että pidetään ihmisiä työttömänä kuin työllistänyt heitä aktiivisesti.

Esitän seuraavan ponnen: Valtuusto edellyttää, että kaupunginhallitus selvittää kiireellisesti toimenpiteet, joilla pitkäaikaistyöttömyyttä ja siitä kaupungille aiheutuvia ns. sakkomaksuja (työmarkkinatuen kuntaosuutta) voidaan vähentää.

Lopuksi kysyn kaupunginjohtajalta, missä viipyy budjetin ylityksiin liittyvä selvitys toimista, joihin Länsimetro-yhtiössä on ryhdytty uusien kustannusten ja aikataulujen ylitysten estämiseksi? Valtuuston syksyllä hyväksymän päätöksen mukaan tällainen selvitys piti toimittaa valtuustolle tammikuun loppuun mennessä.

Tapahtumat

Terveisiä päättäjille (klikkaa kuvaa)

Mitä mieltä?

Hyväksytkö sen, että Helsingin kerää vuosittain satoja miljoonia ylijäämää, vaikka palveluissa on pulaa resursseista?

Blogi

Seuraa meitä Facebookissa

Helsinki-listat

Ajamme asukaslähtöistä demokratiaa, vaadimme rahaa peruspalvelujen säilyttämiseen ja kehittämiseen, vastustamme yksityistämistä, kannatamme joukkoliikennettä. Helsinki on meidän kaupunkimme! Valtuutettu ja varavaltuutetut: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/valtuustoryhmae Muut luottamushenkilöt: http://www.helsinki-listat.fi/index.php/valtuusto/lautakunnat
Helsinki-listat
Helsinki-listat08.04.2017 3:41
Helsingin Sanomat jätti pois SKPn ja Helsinki-listojen ehdokkaan pormestarigallupista, julkisti gallupin tulokset kertomatta yhden ehdokkaan poisjättämisestä, kieltätyi korjaamasta virhettä ja kieltätyi julkaisemasta mitään vastinetta.
http://www.tiedonantaja.fi/artikkelit/hs-syrjii-skpn-ja-helsinki-listojen-pormestariehdokasta
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat lisäsi tapahtuman.05.04.2017 21:50
Tervetuloa vaalivalvojaisiin! Jännäämme vaalitulosta, ja musiikkia viihdykkeeksemme esittää V-P Hakkarainen.
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 17:19
Mercedes Bentso - Tahdon, eli biisi ihmisoikeuksien puolesta. Maria Malmströmin vaalibileet, numero 990. #eimyytävänä
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:25
Papa Zai Maria Malmström - Helsinki-listat vaalibileissä.
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 15:02
Maksimi Voima Maria Alexandran vaalibileissä. #vote990!
Helsinki-listat
   View on Facebook
Helsinki-listat
Helsinki-listat05.04.2017 14:51
Maria Aleksandra alias Maria Malmström - Helsinki-listat, numerolla 990 kertoo kenen joukkoon kuulut ja ketä kannattaa uskoa. Ne kävelee sun ylitsesi suoraan taivaaseen!
Helsinki-listat
   View on Facebook
© 2022 Helsinki-listat
webDesign: Mekanismi »